Cursus leidingwaterinstallaties leidt op voor legionellapreventie | Vakblad Legionella
240
post-template-default,single,single-post,postid-240,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Cursus leidingwaterinstallaties leidt op voor legionellapreventie

Kennisinstituut Kenteq organiseert dit jaar de cursus Leidingwaterinstallaties: Legionellapreventie – Risicoanalyse en Beheersplannen, gericht op leidingwatertechniek in het algemeen en legionellapreventie in het bijzonder. Met de cursus richt ISSO zich op legionellapreventie-adviseurs in opleiding en “iedereen die risicoanalyses maakt en beheersplannen opstelt voor collectieve leidingwaterinstallaties voor legionellapreventie en zorgplicht”.
Tijdens de cursus, die twee dagen duurt, wordt alles over de Drinkwaterwet en voorschriften uitgelegd. Cursisten leren hoe ze risico’s kunnen vermijden in een leidingwaterontwerp en welke wettelijke escapes kunnen worden ingezet om bestaande legionellaproblemen te verhelpen.De cursus Leidingwaterinstallaties: Legionellapreventie – Risicoanalyse en Beheersplannen is opgezet in samenwerking met ISSO (kennisinstituut voor de installatiesector), TNO en drinkwaterbedrijf Groningen. Na afloop van de cursus leggen deelnemers het examen Legionellapreventie Advisering voor Collectieve Leidingwaterinstallaties (BRL 6010) af. Met dit diploma kan men aantonen een deskundig vakman (of vakvrouw) te zijn die alles weet over legionellapreventie, risicoanalyse en beheersplannen.

Cursusdata
De cursus wordt op donderdag 15 juni (9.00-15.30) in de omgeving van Utrecht gegeven, en donderdag 2 november (9.00-15.30) in Woerden. Meer informatie over de vereiste vooropleiding, de kosten, subsidiemogelijkheden en de wijze van inschrijving is te vinden op de website van Kenteq.